elCastell.org

Opinión Política

EL GOBIERNO LOCAL CONTRA EL APARCAMIENTO

 

Vivimos tiempos muy difíciles para todas las familias. Muchas empresas y autónomos han tenido que echar el cierre durante semanas, algunos lamentablemente para siempre, y ha provocado un aluvión de pérdidas de empleo. Las quejas de los sectores productivos hacia los responsables políticos se repiten, no se puede parar la economía y no ayudar a salvar las empresas y los empleos.

A nivel municipal es muy escaso el compromiso del gobierno con sectores claves como es la restauración, el turismo, el comercio, los servicios o el deporte. El ejecutivo local ha tomado una posición muy pasiva y totalmente reactiva. Desde el PP hemos impulsado propuestas para incentivar la contratación y los puestos de trabajo, ayudas directas a autónomos y pymes, y rebajas de impuestos tanto para vecinos como para empresas. Sin embargo, han hecho caso omiso. Todo lo contrario, el gobierno de Castelldefels no está por la labor. Además, en los últimos años se ha realizado el camino inverso, subir impuestos, y poner palos a la rueda a nuevos emprendedores y proyectos.

El último despropósito del gobierno municipal es destruir el escaso aparcamiento que tenemos en el centro. Con la reforma de la Av. Constitución, la ciudad pierde cerca de 300 aparcamientos perjudicando gravemente tanto a los vecinos y residentes, como al maltrecho comercio local. Si ya la situación antes de la pandemia era muy dura para los comerciantes y ha empeorado con la pandemia, ¿cómo van a poder competir si los clientes y los vecinos no pueden aparcar?

El gobierno municipal, lejos de crear nuevas plazas, o dotarnos de un nuevo aparcamiento céntrico, tira en sentido contrario. Por eso, desde la oposición hemos hecho el trabajo que no hace el gobierno, y desarrollado nuestro propio plan de nuevos aparcamientos con el compromiso de impulsarlo tan pronto como podamos darle a Castelldefels un nuevo gobierno que realmente se tome en serio las carencias de la ciudad.

Pero no sólo el aparcamiento es una asignatura pendiente de este “des-gobierno municipal”. Seguimos con problemas con el alcantarillado y las inundaciones. Problemas de alumbrado y aceras. Falta de seguridad en las calles, suciedad y falta de liderazgo político, a lo que se suman los problemas con la vivienda, el empleo, la sanidad o la educación. Castelldefels merece mucho más, y merece un nuevo gobierno que dé le giro necesario para superar el involucionismo actual.

No dudes en ponerte en contacto conmigo, mi whatsapp 660 018 183 lo tienes para lo que necesites. Entre todos lograremos el cambio que Castelldefels necesita.


CAP A UNA CIUTAT INCLUSIVA, SOSTENIBLE, EDUCADORA I FEMINISTA

 

 

A aquestes alçades ningú dubta de la complexitat i les incerte­ses del moment que travessem. Mai no havíem parlat tant de cicles com ara -econòmics, de vida, climàtics, de model, etc– ni havíem recorregut amb tanta freqüència a la paraula infortuni per compadir-nos de pandèmies, populismes i catàstrofes de tot tipus.

És per això, perquè l'entorn i les circumstàncies que hem de gestionar són cada vegada més polièdriques que hem d'estar molt atents als di­ferents fronts que hem d'atendre. I és així que ara mateix treballem en tres direccions que es correspondrien amb els vectors de la urgència, la necessitat i la importància.

La crisis sanitària, per exemple, ha derivat en una crisi econòmica sense precedents que ens està obligant a plantejar ara mateix els pressupostos més socials de la història; uns pressupostos per aten­dre a la gent i als col·lectius amb més dificultats, per assegurar l'ac­cés a l'habitatge o per ajudar el teixit econòmic local. Entenem que això és urgent ara mateix i en general així ho ha entès l'Ajuntament en ple i la ciutat sencera a través del seu Acord de Ciutat.

La segona aresta que hem d'atendre és la de les necessitats. Necessi­tem identificar i promoure inversions que aportin benestar social i qualitat de vida, necessitem encertar amb actuacions que ens facin créixer i generin noves oportunitats de futur. I és en aquest grup on ubicaríem la urbanització dels nostres barris, la millora de les nostres infraestructures bàsiques, la transformació de les nostres vies de co­municació i dels nostres equipaments.

En una tercera cara de la nostra figura geomètrica volem ubicar les coses importants. Totes ho són, òbviament, però aquí volem posar les que formen part del nostre ADN, la base del nostre acord de govern de progrés, les que considerem que han de perdurar en el temps i ser més transformadores per acabar sent una ciutat verdaderament inclu­siva, sostenible, educadora i feminista.

La celebració fa uns dies del Dia per a la eliminació de la violència masclista contra les dones tornà a posar sobre la taula, un any més, que volem ser una ciutat 100% fe­minista.


NOU PACTE DE GOVERN A CASTELLDEFELS: PSC - ERC - PP - C's

 

Els ajuntaments són entitats presidencialistes. Amb la llei a la mà l'alcaldessa té tot el poder per fer i desfer tot allò que consideri oportú. D'aquest gran poder que tenen els alcaldes va aparèixer la paraula "alcaldada" que vol dir acció arbitrària o inconsiderada que executa un alcalde quan abusa de la seva autoritat. Fets que per desgràcia cada dia patim més a la nostra ciutat.

Per limitar aquest gran poder dels alcaldes, els governs de coalició abans d'atorgar el seu vot per nomenar un alcalde, signen un pacte de govern on s'estableixen els objectius polítics i la distribució de les responsabilitats, d'aquí la gran importància dels pactes de govern. A Castelldefels i d'acord amb els resultats de les eleccions municipals de maig de 2019, PSC - Movem En Comú Podem i ERC van signar el 14 de juny del mateix any un pacte de govern en el qual s'acordava el programa d'actuació pel mandat 2019-2023 amb la corresponent distribució de les responsabilitats polítiques entre els partits signants. El 5 de maig, demostrant una gran irresponsabilitat i víctimes d'un tacticisme de curta volada, PSC i ERC van decidir trencar el pacte de govern amb Movem en Comú Podem.

Per Governar la ciutat és necessari disposar de majories al Ple municipal, majoria que amb el trencament del pacte, PSC i ERC ja no tenien. Per suplir aquesta debilitat política PSC i ERC hi han constituït un nou pacte a l'ombra amb PP, C's, i la regidora trànsfuga. Gràcies a aquest pacte, el PP ha aconseguit que dos regidors seus passin a tenir dedicació exclusiva (90.720€ bruts a l'any) i C's un regidor (45.360 € bruts a l'any), aconseguint per la resta dels seus companys incrementar un 40% (un total de 105.447,24€) las dietes d'assistència a les comissions informatives. Aquest pacte ha permès, per altra banda que ERC i PSC consolidin la nova estructura de l'equip de govern, amb 10 dels 11 regidors a sou de l'ajuntament, i els seus corresponents 10 assessors, un cap de gabinet de l'alcaldessa i un nou càrrec de coordinador general. Equip polític ben dotat, que ha acabat de configurar-se amb la darrera contractació d'un gerent, fruit del mateix pacte. Elevant el cost de tots aquests càrrecs polítics fins a més d'1.500.000 € anuals.

Gabriel Rufian, portaveu d'ERC al Congrés, afirmava en unes declaracions "que es de primero de política que los acuerdos están para ser cumplidos." També, fa pocs dies, el diputat José Zaragoza (PSC) recordava que "los pactos estan para ser cumplidos". No estaria de més que, tant el Sr. Rufián com el Sr Zaragoza, expliquessin la importància dels pactes al Sr. Maresma i a la Sra. Miranda, d'aquesta manera haguessin evitat acabar amb el govern progressista de Castelldefels, i també evitar l'increment de la despesa en càrrecs polítics.

 


CORATGE, RESPONSABILITAT, ESPERANÇA

 

Des de la proximitat, el govern municipal hem respost a les necessitats dels nostres veïns i veïnes en uns moments que són d'incertesa per a tothom. Ho hem fet, fos competència pròpia o no. Ho hem fet, tot i un marc legal que ens limita la capacitat de gestió. Amb recursos insuficients, sense aportacions extraordinàries per part de l'Estat. Consensuant amb tothom l'Acord de Ciutat, per tal que ningú quedés enrere. Ho hem fet, tot i que Movem desertés de les seves responsabilitats davant la pitjor crisi humanitària dels darrers 100 anys. Ho hem fet, amb la determinació dels qui treballem amb la convicció que la riquesa comuna ha d'estar al servei del bé comú.

Ens hem compromès amb les escoles segures. La cultura no s'ha aturat. La solidaritat no s'ha confinat. S'han dotat convocatòries de subvencions per a petites empreses, comerços, hostaleria i autònoms. S'ha contractat personal de reforç en àrees com els serveis socials. S'ha facilitat material de prevenció a qui l'ha necessitat. Hem congelat, bonificat, flexibilitzat i fraccionat taxes, pagaments o ocupació de Via Pública. Hem cedit espais tant als centres escolars com a Salut Pública. Hem acompanyat els col·lectius i persones més vulnerables. I tot això ho hem fet mentre els serveis municipals manteníem el dia a dia de Castelldefels.

La policia local ha seguit vetllant per la seguretat col·lectiva. SAC, netejant els nostres carrers. JARFELS té cura del verd urbà. Habitatge atura desnonaments. S'han fet les campanyes de preinscripció i matriculació escolars. La Biblioteca ha assegurat l'accés gratuït al coneixement universal. Hem celebrat la Festa Major i ja hem preparat l'arribada dels Reis d'Orient. Tot, des de la consciència de ser servidors públics.

La COVID19 ens afecta en qualsevol de les seves vessants: sanitària, social i econòmica. Comencem a ser conscients que res no tornarà a ser igual i que caldrà repensar-ho tot. Però també sabem de les capacitats, habilitats i perseverança dels catalans i les catalanes per superar qualsevol situació adversa. I per això estem convençuts que ens en sortirem.


JORNADA CONTINUA EN LAS ESCUELAS

 

Hace tiempo que las diferentes plataformas compuestas por familias de alumnos piden que en aquellos centros donde la mayoría lo solicite puedan aplicar un horario lectivo de 9h a 14h y, a continuación, comedor de 14:00 a 16:30, ajustándose a la realidad laboral, social y de conciliación para aquellas familias que así lo requieran.

Con esta propuesta se consigue que el centro educativo no tenga que cerrar antes sino que se haga una nueva distribución de la jornada continuando, como viene siendo habitual, con actividades opcionales por la tarde.

De esta manera se evitaría la interrupción de la jornada lectiva que supone el horario de comedor y se reducirían a la mitad el número de entradas y salidas en el centro, evitando a su vez el número de aglomeraciones a las puertas de los centros escolares.

Se trata de dar opción a las familias que lo deseen de que sus hijos puedan comer en casa, fomentando la conciliación familiar, y que los que no puedan acogerse a este nuevo horario, por motivos laborales o personales, no se vean perjudicados, ya que el horario de salida para los escolares que usen el servicio de comedor escolar sería el mismo.

Creemos que el Departament d'Ensenyament debería establecer los mecanismos normativos necesarios para la libre elección por parte de las familias y la autonomía del centro a la hora de optar por la jornada continua. Una nueva realidad laboral está imponiéndose producto de los cambios que el Covid ha propiciado, y la escuela no puede quedarse atrás.

 

 

 


"EN TEMPS DE FOSCOR, POSEM LLUMS DE NADAL"

 

El 2020 serà un any que restarà per sempre en les nostres memòries com aquell any on tothom va veure exposada la seva vida a tota una amenaça de primer nivell, mai abans vista des de la Segona Guerra Mundial, com va ser la pandèmia del coronavirus. Malauradament, moltes famílies s'han vist afectades en certa manera pels estralls que ha causat aquest maleït virus, ja sigui per raons personals, econòmiques o de salut mental i és per això que des de l'administració local tenim el deure i la obligació moral d'assistir i acompanyar a totes aquelles persones que més ho necessiten, tenint en compte els recursos amb els quals partim.

Arrel de l'actual context, des de l'Ajuntament de Castelldefels s'han hagut de prendre decisions complicades a fi de donar compliment a les mesures restrictives imposades per la Generalitat. Una d'elles va ser la suspensió de l'acte tradicional d'encesa de llums de Nadal, tal com el coneixem, en format presencial. Tanmateix, des de la regidoria de comerç, vam considerar oportú buscar una alternativa adaptada al nou context que permetés celebrar un dels actes més importants de l'any i que representa tot un reclam per al comerç local i per la nostra canalla i que dona el tret de sortida a la campanya de Nadal de la nostra ciutat.

D'aquesta manera, vam impulsar un programa televisiu presentat per una de les cares més visibles de la nostra ciutat, com és el David Fernández (un dels actors i còmics més importants de l'actual panorama televisiu i cinematogràfic català, més conegut com el “Chikilicuatre” per la seva actuació a Eurovisió al 2008), qui es va encarregar d'exposar alguns dels tants comerços que atresorem a Castelldefels i d'encendre les llums de Nadal, sense faltar el toc d'humor que tant el caracteritza en els seus enregistraments.

Com a regidor de comerç, m'agradaria expressar en aquestes línies el meu absolut agraïment a cadascun dels professionals d'aquest consistori que van fer possible aquest acte i en especial, als meus companys de l'àrea de comerç qui porten fent una extraordinària feina a fi d'impulsar el comerç de la nostra ciutat. No ha estat una tasca senzilla i considero que van superar les meves expectatives amb escreix.

Abans d'acomiadar-me de l'any, des del grup municipal de Junts per Castelldefels, volem traslladar el nostre sincer condol a totes aquelles famílies que han perdut algun ser estimat en tot el que portem arrossegant de pandèmia i mostrar el nostre suport i escalf a tothom, especialment a totes aquelles persones que es troben en unes condicions de major vulnerabilitat. Us desitgem de tot cor que de cara al curs vinent pugueu recuperar tot allò que ens ha privat el virus.

Us desitjo unes bones festes i un feliç any nou.

Molta salut!

 


↑ subir
©
El Castell Digital - Ayuntamiento de Castelldefels
Plaza de la Iglesia, 1 - 08860 Castelldefels
Teléfono: 93 665 11 50